fbpx
HomeNEWSChristchurch sees mixed-use space expanding

Christchurch sees mixed-use space expanding

Christchurch’s entertainment hub grows as The Landing retail and hospitality space completes its second stages.

The project which is taking place in Christchurch’s south-eastern suburb of Wigram Skies is a look towards the growing population of mixed-use centre spaces.

The last stages of the project includes the addition of The Good Home Bar to the existing town square dinning precinct.

Once completed Stage two of The Landing will boast a 3509m2 site area, including 1800m2 of retail, 600m² office space and 451m² of Hospitality spread across three buildings.

Built around a town square, The Landing will cost around $20 million and will act as a social and economic drawcard to Wigram Skies’ master planned community, south-west of Christchurch. 

The Buchan Group in conjunction with Kamo Marsh Landscape Architects has designed The Landing’s two significant features: the public town square and The Runway – a high street featuring a continuous, ‘folded’ roof. 

The Buchan Group Associate Gavin Gillson said The Landing would be brought to life with a design that would encourage visitors to take time out, relax and appreciate their surroundings. 

“The centrepiece of The Landing is the town square, and restaurants and cafés that spill out into this common area, creating a piazza-like environment,” he said.

“Complementing the Stage one environment, The Good Home Bar provides an additional dining location for visitors. The Landing incorporates many soft and hard landscaping elements, which is both traffic and pedestrian-friendly, enhancing the area’s access and urban appeal.”

“In particular, The Runway’s varying roof height adds depth and elevation to the area, providing shoppers with a distinct space that is visually appealing and user-friendly.

“Practical and environmental factors, including protection from the elements, has also been incorporated into the design of bus stops and bicycle paths.  This has been complemented by sufficient and well-placed car parking in the northern and southern precincts.

“The addition of an award winning medical centre to the masterplan, also designed by The Buchan Group, has strengthened the community offering as a one stop shop destination for locals.” 

Rate This Article: