fbpx
HomeNEWSThe Hub’s $65 million renovation

The Hub’s $65 million renovation

Christchurch’s Hornby based shopping centre, The Hub, has received a $65 million renovation. The centres facelift adds to the retuning retail trade of the Christchurch CBD.

Christchurch’s Hornby based shopping centre, The Hub, has received a $65 million renovation. The centres facelift adds to the retuning retail trade of the Christchurch CBD.

The Hub, which is owned by Shopping Centre Investments Limited, was redesigned by The Buchan Group. The group were responsible also for documentation, building consenting and monitoring of the project.

The new centre includes a 6000-square metre anchor store, 70 speciality stores and a contemporary food court.

The Buchan group are one of Australasia’s most acclaimed architectural, interior and graphic design firms, ranking third globally in retail in the 2016 World Architecture 100 list.

The Buchan Group senior associate, Daren Alderson, said delivering a design that built up to the new road boundaries, maximising the site, enabled the team to create an aesthetically pleasing exterior and highly functional interior.

 “We approached the road realignment as an opportunity to incorporate curved elements to the façade, creating a spectacular view for motorists entering and passing the centre,” he said.

“Vertical metal and perforated stainless steel cladding, graphic panels on which the Centre has elected to install Maori artworks, a black aluminum ribbon feature, and stepped parapets give the building interest in scale and form.

 “Internally, a distinctive black ceiling recess, mirrored on the floor in terrazite and surface mounted black lights run from the main north entrance to the far side of the food court, leading the eye along the retail front.

 “The new continuous concourse links the existing supermarket to the new anchor store, providing room for specialty stores, a new central food court, new amenities and parents’ room, and a new pedestrian entry from the expanded vehicle parking above. 

 “A natural palette of grey, black and white was rolled out for the entire centre to integrate the new build and modernise the existing shopping space.”

The facelift began late 2017 after a land swap with the city council meant the centre was able to maximise its space. Now just under five years later the mall stands proud as a shoppers paradise. 

Rate This Article: